top of page
Caută

Terapia de cuplu

Ți s-a întâmplat să fii furios/furioasă pe partenerul de viață? Cu siguranță. Se întâmplă în mod repetat? Și ce faci? Îi spui ce te deranjează? Bănuiesc că o faci.

Și, se rezolvă problema? Dacă s-ar rezolva cu adevărat nu te-ai surprinde spunând: “M-am saturat să îți spun în fiecare zi… (sau de atâtea ori)”, “Tu niciodată nu asculți ce spun”, “Faci numai cum vrei tu”, “Vorbesc degeaba…”, etc., sau fiind furios, iar și iar. Uneori se întâmplă să condimentezi aceste afirmații și cu “etichete” de genul - “ești un/o…”? Te îngrijorează viitorul relației tale?

Alege să faci altfel decât până acum! Alege să discuți cu un specialist! Nu mai gandi: “și ce-o să facă ‘ăla?”!Tot eu trebuie să rezolv. Sau noi…

Corect! Dar, de ce nu se rezolvă? Cineva pune problema greșit? Înțelegi exact ce se întâmplă în spatele a ceea ce se vede? Înțelegi întreg mecanismul acestei interacțiuni nefaste? Crezi că dacă nu s-a rezolvat până acum, în felul în care ai/ați încercat, se va rezolva de la sine? Crezi ca divorțul/despărțirea e soluția supremă?

Pune în balanță totul. Gândește-te la tot și dacă tot nu găsești soluția sau răspunsul… vorbește cu altcineva! Persoana care te poate asculta, fără să te judece, fără să te desconsidere, fără să te acuze, care îți poate explica ce se întâmplă în funcționarea emoțională și relațională, defectuos, care nu va spune nimănui niciodată ceea ce vorbești cu ea, e doar specialistul.

Vorbește cu persoana potrivită, înainte de a fi prea târziu! Orice schimbare semnificativă din viața ta, aduce noi și noi provocări. Dacă până acum nu ai reușit să rezolvi, s-ar putea să fie din ce in ce mai greu, indiferent de schimbările care vin, cu voia sau fără voia ta.22 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Educația...

Intuiția...

Comments


bottom of page