top of page
Caută

Intuiția...

Ce este intuiția? Câți o avem? De câte ori te-a înșelat intuiția pe care te bazezi? De câte ori a fost confirmată?

Cei mai mulți cred că intuiția e un fel de atotcunoaștere. Unii oameni nu sunt atenți la detalii. Alții le observă imediat. Dintre aceștia, unii le interpretează prin raportarea la ei înșiși și la convingerile lor limitative, ceilalți le observă fără să le dea o interpretare imediată.

Persoanele de genul "gata, știu... asta înseamnă că...", exprimat sau nu, sunt foarte sigure pe ceea ce cred, pe interpretarea pe care o dau și mai mult, chiar pe ceea ce se află în spatele a ceea ce se vede.

Cu toate astea, atitudinea pripită și fixația pe convingerile personale sunt semn clar de imaturitate.

Maturitatea vine odată cu îndoiala, nu cu omnisciența. După ce ai văzut, ai învățat și ai experimentat destul de multe, știi că nu știi... si că întotdeauna te poate surprinde ceva. Când știi... pentru că știi, punct, mai ai mult până departe. Intuiția nu te face omniscient, intuiția te ajută să te raportezi senzorial într-un anumit mod față de diferite contexte.

Și cât de elegant și cât de ușor relaționează persoanele real mature.

Am început de multă vreme să colecționez în viața și sufletul meu astfel de persoane, mature, intuitive... open mind, dar, mai puțin omnisciente. Și ceea ce știu aceste persoane, depășește cu mult bagajul de cunoaștere a celor care fac caz de el. Toleranța, flexibilitatea, deschiderea, dezvoltă intuiția, dar nu crează omnisciență... Tocmai asta e frumusețea acestor oameni. Intuiția nu se bazează pe convingeri, dincontră. Intuiția "te îndeamnă" să alegi o anumită varianta de acțiune față de... . Intuiția te conduce, nu te învață... Intuiția și cunoașterea nu se condiționează recipr

18 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Educația...

コメント


bottom of page